28 iulie 2016

La vânătoare de apartamente


De curând am urmărit o emisiune tv extrem de interesantă:” House hunter’s internaţional”, adică, în traducere în limba romana “vânătorii internaţionali de case”. Dacă nu aţi auzit sau nu aţi urmărit emisiunea probabil nu ştiţi despre ce este vorba dar o să vă explic eu pe scurt: o familie sau un cuplu se mută dintr-o ţară în alta, văd 3 case şi îşi aleg una.
Pare destul de simplu dar nu este chiar aşa. În momentul în care vă decideţi să vă cumpăraţi un apartament, acesta trebuie să fie perfect pentru dvs, să se potrivească cerinţelor dvs.
Deşi nu am ajuns să particip încă la” House hunter’s internaţional”, mi-am făcut propriul scenariu şi am ales să văd trei apartamente noi Berceni cu ajutorul echipei Aria Homes.


Mai întâi mi-am făcut o listă (destul de lungă) în funcţie de priorităţile mele şi o să vă prezint şi dvs atât apartamentele alese pentru a le vizita cât şi opţiunile mele.
  1. Zona în care este amplasat apartamentul este extrem de importantă pentru mine.
Am ales zona Berceni pentru că este aproape de locul meu de muncă, este o zonă frumoasă, Parcul Tineretului este în apropiere, exista acces la metrou iar Sun Plaza este la o aruncătură de băţ.
  1. Apartamentul să aibă minim 2 camere
Sunt o persoană care are nevoie de confort, astfel încât dacă îmi vin prietenii în vizită şi doresc să rămână peste noapte să nu fiu nevoită să îi „cazez” la mine în cameră sau să îi culc pe canapea în sufragerie.
  1. Să am balcon
Îmi place să îmi petrec timpul împreună cu prietenii mei, iar unii sunt fumători. Nu îmi doresc ca apartamentul în care stau să miroasă a fum de ţigară, astfel încât un balcon este necesar!
  1. Să fie la un etaj superior
Nu mi-aş dori să stau la parter, să îmi intre praful de la maşini în casă, astfel încât prefer un P+3 sau P+4
  1. De preferat să aibă 2 băi
Ţinând cont că este posibil să primesc şi musafiri sau rude, ar fi bine să am două băi atât pentru confortul meu dar şi pentru confortul lor
  1. Suprafaţa apartamentului să fie de minim 50m2
Nu vreau să mă simt sufocată în propriul apartament sau să cred că trăiesc într-o cutie de chibrituri
  1. Preţul să fie până în 50.000 €
Ok, să spunem că acestea ar fi cele mai importante criterii pentru care eu aş alege un apartament. Să vedem acum ce oferte am găsit:

Acest apartament pe care l-am vizitat mi-a plăcut deoarece se afla în Complexul Rezidenţial Astrelor Amurgului Residence, într-o zonă liniştită, deci punctul 1 de pe lista l-am bifat.
Şi punctul 2, 3 şi 4 sunt bifate, dar din păcate punctul 5 nu l-am putut bifa, acest apartament având doar o baie.

Suprafaţa utilă este de 59 m2  astfel încât s-a încadrat şi la punctul 6 acest apartament.
Plusuri pentru acest apartament: bucătărie închisă, uşa antiefracţie, instalaţii termice cu calorifere din oţel şi centrala proprie, ferestre cu geam din termopan, obiecte sanitare în baie, gresie, faianţă, uşi de interior, parchet.
Preţ: 48,900 €

Acesta pot spune că mi-a plăcut cel mai mult. Am bifat aproape toate obiectivele propuse şi m-a atras în mod deosebit.
Apartamentul este foarte spațios, ingenios compartimentat cu o bucătărie mare și un balcon închis în termopan. Ce nu mi-a plăcut a fost faptul că părea întunecos şi... preţul de 58,500 €

Punctele 1,2 şi 3 au fost bifate, perfect. Din păcate apartamentul se afla la parter, astfel încă nu am putut bifa punctul 4.
Nici punctul 5 nu l-am putut bifa, apartamentul având doar o baie iar la punctul 6 se încadra la limită, cu 50 m2.
Totuşi, apartamentul a avut ceva deosebit încă de când l-am văzut prima oară, din stradă:


Pe lângă faptul că este modern, camerele luminoase și compartimentate funcțional, cred că mi-ar asigura confortul dorit, iar curtea oferă cadrul optim pentru relaxare.

Preţul ultimului apartament: 46,500 €
După ce am vizitat cele 3 apartamente trebuia să mă decid asupra unuia. A trebuit să pun în balanţă plusurile şi minusurile fiecărui apartament, să văd ce îmi doresc cu adevărat.
Desigur şi echipa minunată Aria Homes m-a ajutat şi m-a îndrumat astfel încât, în doar câteva zile am putut să îmi văd visul îndeplinit.
Reuşiţi să ghiciţi care este apartamentul pe care mi l-am ales?


V-am ţinut puţin pe jar... mi-am ales apartamentul cu numărul... 3.
Da, poate nu este ceea ce v-aţi fi aşteptat, mulţi dintre dvs sunt sigură că v-aţi gândit că am ales apartamentul 2, având cam tot ceea ce mi-am dorit. Dar ultimul apartament a avut ceva deosebit, mi-am putut imagina cum voi mobila bucătăria, poziţionarea camerelor era excelentă, mă încadram în buget şi cu banii rămaşi îmi voi amenaja acea grădină...








27 iulie 2016

4 motive pentru a folosi bicicleta DHS Kreativ


 Cel mai probabil aș putea să scriu un articol extrem extrem de lung deoarece cred că pot găsi un million de motive pentru a folisi bicicleta. Totuși, pentu a vă ține aici, pe blog cu mine o să încerc să vă prezint care sunt pentru mine cele mai importante motive pentru a folosi această bicicletă de la DHS, pe care o puteți cumpăra de pe Evomag  la prețul de 540 lei.
Totuși, înainte de a începe propriu zis acest articol o să vă spun că sunt o persoană destul de sedentară dar când vine vorba să mă urc pe bicicletă parcă devin alt om. Așa reușesc să mă mențin în formă, cu ajutorul bicicletei. Nu pot alerga, nici în aer liber nici pe banda de alergat, nu îmi place să merg la sală, nu știu să schiez și nu prea am alte sporturi care să mă pasioneze. Consider că bicicleta îmi salvează viața și mă ajută să nu devin o persoană supraponderală, mă ajută să îmi mențin forma fizică și de ce nu, să îmi păstrez sănătatea.



 De ce aleg bicicleta DHS Kreativ?

 1.        Mă mențin în formă

 A fi în formă înseamnă a fi sănătos, a avea o inimă puternică , a avea ceva mușchi. Desigur, pentru asta trebuie să depunem ceva efort și din punctul meu de vedere cel mai bun mod pentru a face acest lucru este a merge cu bicicleta. Îmbin utilul cu plăcutul.
 Indiferent că mă plimb prin parc, urc un deal sau fac drumeții montane, atunci când merg cu bicicleta nu obosesc deloc. Când am încercat să fac alte sporturi îmi pierdeam fie suflul, fie răbdarea. Aici situația se schimb ă …parcă inima îmi devine mai puternică, îmi livrează mai mult oxigen și parcă am mai multă putere.
 A fi în formă îmi dă încredere în mine, atât încredere fizică ( știu că pot) dar și încredere psihică. Când știu că sunt în formă cu ajutorul bicicletei mă simt mândră de efortul pe care l-am depus pentru că știu că am ajuns la un nivel pe care alte dăți sau prin alte sporturi nu îl puteam ajunge. Acum am mai multă încredere în corpul meu, îl controlez mai ușor și toate aceste lucruri am reușit să le fac cu ajutorul bicicletei.

 2.        Îmi fac prieteni

 În același timp, mersul cu bicicleta m-a ajutat nu doar să mă păstrez în formă ci să îmi fac noi prieteni. Având același traseu m-am întâlnit cu oameni noi, mi-am făcut prieteni, am intrat în grupuri noi.
 A merge cu bicicleta este total diferit de a merge cu mașina. Majoritatea cliclistilor salută și chiar se opresc. Dacă am nevoie de ajutor pe traseu știu că imediat pot primi ajutor fără să îl cer.



 3.        Mă simt diferit

 Madonna merge pe bicicletă împreună cu bodyguard-ul său, Johnny Depp , Angelina Jolie și Bob Dylan utilizează bicicleta. Ei sunt deja cool dar parcă atunci când merg cu bicicleta par și mai cool. La fel mă simt și eu atunci când pedalez. Mă simt altfel, indiferent că pedalez repede sau încet, mă simt bine, mă simt în formă, mă inspiră …
  

 4.        Un mijloc de transport ieftin

 Nu putem compara o bicicletă cu o mașină sau cu un scuter dar cred că bicicleta este cel mai rapid și sigur mod de transport. Din păcate în România nu avem multe piste pentru bicicliști dar celalte țări din Europa stau foarte bine la acest capitol. Pe toată Coasta de Azur există piste speciale pentru bicicliști, în Spania la fel, în Italia. 
 În Olanda sau Danemarca majoritatea angajatiilor mariilor corporații vin pe biciclete la muncă.
 La Evomag am găsit o bicicletă pe placul meu, ROZ și  ieftină. Nu am căutat ceva extravagant, nu am dorit ceva extrem de performant, am vrut o bicicletă care să meargă și aceasta a fost cea mai potrivită pentru mine.
Desigur, pe site puteți găsi multe modele  de biciclete la diferite prețuri.