7 martie 2016

Cum evitam stresul dinaintea unei calatorii?


Tensiunea dinaintea unei calatorii poate scoate ce e mai rau din noi. Un studiu a constatat ca 44% dintre respondenti au admis ca se pierd cu firea in timpul unei calatorii, in timp ce o treime au admis ca au tipat la un strain si aproape 25% si-au anulat calatoria pur si simplu pentru a evita stresul.
stres
Noi credem ca atunci cand calatoriti si mergeti in vacanta, acest lucru ar trebui sa fie pentru relaxare. Nu trebuie sa fiti stresati deloc. Doriti sa va bucurati de vacanta? Incepeti in primul rand vacanta prin a invata cum sa va pastrati stresul sub control inainte de a pleca in vacanta.
Puteti aplica strategiile de mai jos:

1.Ajungeti devreme

1

Cu totii stim ca trebuie sa fim in aeroport cu cel putin 2 ore inainte de zbor, uneori chiar cu 3 ore. Alocati-va timp suficient pentru a ajunge la timp in aeroport. Nu se stie niciodata ce se intampla in drum spre aeroport astfel incat va poate face sa fiti stresati. De asemenea, intrati din timp in aeroport si treceti de securitate. In unele cazuri poate fi coada mare la securitate si controlul poate dura mai mult de cat v-ati fi asteptat.
Ajungeti din timp la poarta de imbarcare. In majoritatea aeroporturilor mari poarta de imbarcare este destul de departe si exista riscul sa nu o gasiti la timp, acest lucru punandu-va intr-o situatie nu foarte placuta. Nu aveti de ce sa va stresati! Daca ajungeti devreme, aveti timp sa cautati poarta de imbarcare!

2.Luati-va cu dvs doar lucrurile stict necesare

2

Nu este o placere pentru nimeni sa care dupa el o valiza cu 20 kg de lucruri inutile. Important este sa luam cu noi doar lucrurile de care avem strict nevoie.
Va puteti simti stresati in momentul in care aveti o gramada de bagaje si asteptati sa gasiti un carucior liber in aeroport pentru a nu le cara dupa dvs.
Inainte de a va pune lucruri in bagaje faceti-va o lista cu cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le luati. Verificati lista de doua ori si daca aveti impresia ca sunt prea multe lucruri si valiza va deveni neincapatoare, incepeti sa eliminati din lucrurile care nu va sunt necesare.
Asigurati-va ca aveti intotdeauna documentele de calatorie la dvs ( pasaport/carte de identitate, asigurare medicala), bani,etc.
  1. Maximizati-va confortul pe durata calatoriei


Flight passengers wait during a warning strike at the airport in Hamburg, northern Germany, on April 22, 2013. German airline Lufthansa said it has cancelled most of its domestic, European and long-haul flights at six German airports due to strike action by ground personnel and some cabin crew. AFP PHOTO / MALTE CHRISTIANS / GERMANY OUT (Photo credit should read MALTE CHRISTIANS/AFP/Getty Images)

Inainte de a pleca intr-o calatorie, in excursie sau in vacanta ganditi-va cum va puteti maximiza confortul dvs pe durata calatoriei.
Daca sunteti frigurosi puteti sa va luati o patura mica, o perna de calatorie. De asemenea, daca aveti probleme cu somnul in avion puteti sa va luati dopuri de urechi cu dvs.
Daca doriti sa vizualizati filme, nu uitati sa va luati laptopul sau tableta cu dvs in avion. Puteti de asemenea sa aveti un pachet de carti cu dvs, astfel o sa va tineti ocupat pe perioada zborului si timpul va trece mai repede.
De asemenea, puteti citi inainte de zbor mai multe carti care explica cum sa faceti fata stresului si care va vor da indicatii despre tehnici de respiratie si meditatie.

 4.Aveti grija de corpul dvs

6

Este mult mai greu sa faceti fata stresului daca nu ati mancat timp de 16 ore de exemplu. Pentru a evita acest lucru si alte capcane care pot dauna corpului dvs, prioritatea dvs ar trebui sa fie ingrijirea de corpul dvs: stati hidratat, mancati mese echilibrate si incercati sa va miscati; caeva ture in aeroport va pot ajuta sa va destindeti si sa reduceti stresul.
Aveti grija si la igiena personala. Spalati-va cat de des puteti pe maini si daca nu aveti aceasta posibilitate, procurati-va inainte de calatorie un dezinfectant de maini.
Cateva masuri de precautie care sunt extrem de simple va pot ajuta sa va pastrati sanatosi.

5.Fiti amabili


Intr-adevar, vi se poate parea greu sa fiti amabili in momente de stres dar sa nu uitam un lucru: “ tratati oamenii asa cum doriti ca ei sa va trateze pe dvs”. Cu alte cuvinte, incercati sa evitati sa tipati la angajatii din aeroport, la alt grup de calatori sau la parintii al caror copii plang.
Nu va impingeti cu ceilalti pasageri in timp ce va mbarcati si va debarcati din avion. Pana la urma toata lumea ajunge tot acolo.

Pe scurt, incercati sa intrati deja in starea de vacanta inca dinainte de vacanta, incercati sa va relaxati si sa ii tratati pe cei din jurul dvs cu compasiune.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu