19 februarie 2016

Poze din Istanbul; cele mai frumoase privelisti si ce putem vizita intr-un oras magic



1.Podul Galata: barci de pescuit

Daca planificati sa vizitati orasul Istanbul si aveti un buget limitat pentru mancare, acest loc este unul unde trebuie sa ajungeti! Cu doar 5 lire turcesti ( aprox 10 lei)  putei manca balik ekmek ( balik in limba turca inseamna peste si ekmek paine). Este de fapt un sandwich gustos , cu peste prajit si salata.

 2. Croaziera pe Bosfor


Trebuie sa luati in considerare sa faci o croaziera pe Bosfot daca ajungeti in Istanbul. Este un “must do”. Puteti cumpara bilete ceva mai scumpe care sa includa cina, o trupa live si distractie pe vapor sau puteti cumpara bilete mai ieftine, direct de lamga podul Galata ( cu 12 lire turcesti aproximativ) care include plimbarea de o ora pe Bosfor.


 3. Palatul Dolmabahce


Intr-adevar, pretul de intrare in palat nu este foarte ieftin dar spunem ca merita totusi sa faceti o vizta unui palat atat de celebrul. Interiorul sau o sa va surprinda in mod placut.

4. Vanzatorii de porumb


Este de asteptat sa gasim alimente stradale, ca in orice oras aglomerat. O optiune gustoasa in Istanbul este porumbul fiert.

 5. Hagia Sofia


Era imposibil sa nu punem pe lista noastra aceasta moschee incredibila. Intrarea costa aproximativ 20 lire turcesti dar interiorul sau merita sa fie vizitat. Are un decor unic, pe care nu cred ca il veti mai vedea in alta parte.

6. Monumentul Independentei din Piata Taksim

Nu, nu am scris gresit. Se scrie Taksim deoarece X lipseste din alfabetul limbii turce.
 Piața Taksim este locul unde ar trebui să mergeți dacă doriți să va bucurati de multe magazin plus  o viață de noapte vibrantă. Aceasta statuie este un punct de reper al zonei și este de mare importanță, deoarece aceasta reprezinta figura fondatorului Turciei moderne, Mustafa Kemal Ataturk.


7. Moscheea Albastra



 De asemenea, cunoscuta sub numele de Moscheea Sultan Ahmet. Intrarea este libera si gratuita. Trebuie sa aveti grija la imbracaminte si de asemenea, accesul este interzis in moschee in timpul rugaciunii.

8. Castane prajite


Peste tot in oras o sa puteti vedea aceste carucioare traditionale, in care se vand castane prajite.

 9. Palatul Topkapi


Un alt punct de reper care ne face sa intelegem ca sultanii din Imperiul Otoman erau bogati si si-au cladit un imperiu spectaculos.

 10. Turnul Galata



Daca doriti sa aveti o priveliste de ansamblu asupra orasului Istanbul, din Turnul Galata o puteti face. Privelistea este deosebita

11. Tramvaiul din Taksim



Daca ati obosit sau pur si simplu nu va place foarte mult mersul pe jos, puteti admira zona cu tramvaiul

 12. Vanzatorii de simit



Simit este un covrig traditional turcest. Daca ajungeti in Istanbul, nu ratati acest delicios covrig.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu