3 ianuarie 2016

Top 10 lucruri de facut pe Coasta Amalfi

Top 10 lucruri de facut in acest loc superb.

Recomandata de National Geografic ca una din 500 de destinatii care trebuiesc vizitate si inclusa in Patrimoniul UNESCO, Coasta Amalfi este des vizitata de catre celebritati, de unde si preturile mai ridicate. Un oras atat de interesant cu atatea lucruri de vazut,  


10. O plimbare suprba prin  Amalfi Drive

 Drumul a fost construit de catre romani, astfel încât puteți sa va imaginati că oamenii au admirat aceleași peisaje de mii de ani??

Amalfi Drive (în mod oficial Strada Statale 163) este numele unei portiuni de drum care trece de-a lungul Coastei Amalfi între orașele din sudul italiene Sorrento și Amalfi. Drumul trece prin satul Positano si Salerno.





9. Vedeti fiordul  din Furore

Furore e un mic sat de pe Coasta Amalfi, în provincia Salerno, din sud-vestul Italiei. Acum mulți ani, aici se afla o așezare care se revărsa spre munți.
Principala atracție turistică din Furore este așa-numitul fiord Fiordo, în realitate un fel de chei abrupte care pătrund în continent dinspre mare. Un grup de case pescărești atârnă pe stânci completând un peisaj spectaculos. Satul principal se află la 300 de metri mai sus, în Vallone del Furore. Fiordul e traversat de un pod în boltit peste care se poate trece, și care se află la o înălțime de 30 metri. Aici se desfășoară, în fiecare vară, Campionatul Internațional de Scufundări.




8. Savurati ton proaspat in Cetara

Satul Cetara a fost înființat în secolul al IX-lea. Cetara este un sat vechi de pescari, faimos pentru ton. De asemenea, este cunoscut pentru bucătăria sa incredibila: încercați feluri de mâncare delicioase la trei restaurante renumite mondial - Il Convento, Il San Pietro și L'Acqua Pazza. Inutil să mai spunem, ingredientele sunt proaspete, achizitionate direct de la pescari. De asemenea, vizitatorii primesc o sticla de sos de hamsii ca suvenir.





7. Găsiți o escapadă romantică la hotel Panorama Palace
   
Hotelul este situat pe faleza inalta din oraselul Meta di Sorrento, la 5 km de centrul orasului Sorrento, la 50 km de aeroportul Napoli.
 Oferă cele mai bune vederi, servicii si eleganta. Poziția pe stâncă și cu vedere la Marea Tireniană oferă o experiență de neuitat.




 6. Simțiți-vă ca intr-un film  în Atrani
  
In acest oras cinematografic se filmeaza multe reclame si filme deoarece peisajul este unul cu totul deosebit. S-au tras aici duble pentru The machine that kills (1952), Capriccio (1987), Carmela è una bambola (1958),Chiari di Luna (1988) etc.

Atrani este una dintre așezările de pe Coasta Amalfi. Poți să-i spui sat sau orășel pentru că este cel mai mic din sudul Italiei. De fapt, e doar un pâlc de case ce acoperă 0.20 km². Ca și celelalte așezări de pe coastă, are origini romane și a fost prima dată menționat într-o scrisoare a Papei Grigore cel Mare, în 596.

 Atrani e izolat de trafic și are case albe și balcoane pline de flori. Deși e un sat pescăresc, locul acesta păstrează structura de oraș medieval, cu străduțe înguste și alei, traversate de bolte și arcuri. 





5. Relaxati-va in Villa Fernanda


Vila este amplasata intr-o zona linistita, pe dealurile din apropierea orasului Sorrento, in statiunea Sant’Agata Sui Due Golfi. Gradina mare, piscina cu sectiune pentru copii, terasa, bar, wi-fi gratuit la receptie vor face ca vacanta dvs sa fie una de neuitat.




4. Vedeti orasul  antic  Salerno

Orașul e mărginit de Lungomare Trieste, faleza lor care este și lungă și mare și seamănă cu Riviera Franceză. 
 Salerno are un număr incredibil de clădiri istorice. Castelul Arechi este cel mai faimos. Puteti explora orașul vechi medieval, biserici și muzee iar zona modernă poate fi găsita in  jurul portului.
Salerno are  singura plajă cu nisip  de pe Coasta Amalfi. De ce? Celelalte plaje sunt în micile orășele, sătuce de-a lungul coastei, unde malul este foarte abrupt și stâncos.






3. Petreceti o saptamana de 4 stele la  hotel Carlton International

Hotelul beneficiaza de pozitie foarte buna, in centrul istoric al orasului Sorrento la cateva minute de principalele atractii: Piazza Tasso, Basilica di Sant Antonio, Chiesa di San Francesco, Deep Valley of the Mills si Grand Marina.
Pentru 715 euro cu mic dejun/demipensiune, zbor inclus, va puteti bucura de o vacanta fantastica la acest hotel minunat.






2.Mergeti in orasul Amalfi

Orașul Amalfi a fost întemeiat ca punct comercial în anul 339, iar primul său episcop a fost numit în 596. În 838, orașul a fost capturat de către Sicard, principe de Benevento, cu ajutorul unei trădări din interiorul cetății.

Principala bijuterie a prețioasei Coaste Amalfi - orasul Amalfi este cea mai mare stațiune de aici. Istoria sa datează din secolul al VI-lea.






1.Vizitați  Positano

Positano este un orasel de pe Coasta Amalfi din Campania, Italia, o destinatie turistica la moda, renumita pentru asezarea sa pitoreasca: o combinatie de natura neexploatata si cladiri construite in stil arabo-mediteranean.

De pe tarmul abrupt pe care se afla Positano, turistii si locuitorii se pot bucura de privelisti minunate, de apele turcoaz de la picioarele stancilor.







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu