29 noiembrie 2012

O noua provocare

Buna dragii mei,
Am parte de o noua provocare si anume sa scriu un review despre panouri radiante.  Da, usor de zis, greu de facut. Asa ca, inainte de a ma apuca sa scriu acest articol a trebuit sa ma documentez destul de bine, pentru a nu abera si pentru a nu scrie informatii false. Desi, imi aduceam vag aminte ca am mai auzit acest termen de "panouri radiante" la facultate.
Dar sa incepem cu inceputul si anume: ce sunt panourile radiante?  Sau mai bine, cum inteleg eu termenul de "panou radiant"->>ma gandesc la un sistem de incalzire ( mai nonconformist daca pot spune asa) , care transfera energia prin unde electromagnetice ( adica raze inflarosii). Ajunsesem sa ma gandesc ca sunt ca niste radiatoare cu apa,care incalzesc aerul din jurul lor  dar exista o deosebire- panourile radiante cedeaza caldura corpurilor reci.
Tin sa mentionez (daca nu deja toata lumea o stie) ca sunt o persoana extrem de friguroasa, iar din cate am tot citit si m-am documentat aceste panouri chiar incalzesc rapid, intre 5 si 10 minute dupa ce au fost pornite si sunt chiar mai ieftine decat centrala pe gaze, sobele,etc. Pretul ar fi undeva intre 200 si 400 de euro, in functie de modelul pe care vi-l alegeti si de marime.
Un alt lucru interesant este faptul ca se monteaza foarte usor si nu trebuie sa ne batem capul sa mergem sa luam aprobari si autorizatii.
In prima imagine  de mai jos puteti vedea montajul unui panou radiant iar in cea de-a doua montajul termostatului. ( Mi-am permis sa " fur" imaginile de pe www.panouriradiante.ro )






Ce trebuie sa facem pentru intretinerea acestor panouri radiante ? Raspunsul o sa va amuze putin dar....NIMIC...le bagam in priza si ne uitam la ele:) Nu avem de schimbat filtre, de pus lemne sau alte lucruri asemanatoare. Trebuie totusi sa tinem cont ca ele functioneaza pe curent electric, adica sunt dispozitive electrice si trebuie totusi avut grija sa le ferim de apa,foc
Asadar, pot spune ca a fost o placere sa ma documentez si sa aflu mai multe despre panourile radiante si sper sa am noroc sa castig unul personalizat:)



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu